محمد رستگاری معاون پایش و نظارت محیط زیست استان تهران گفته است: “بر اساس اطلاعات حاصل از دستگاههای سنجش آلودگی هوا طی ۲۴ ساعت گذشته هوای تهران در شرایط ناسالم قرار دارد”.
بر همین اساس شاخص کیفیت هوا درباره آلایندههای منواکسید کربن و ذرات معلق کمتر از ۱۰ میکرون روی اعداد ۴۷ و ۷۶ قرار دارد و شاخص آلودگی هوا درباره آلاینده ذرات معلق با قطر کمتر از ۲. ۵ میکرون روی عدد ۱۳۲ قرار گرفته است و بر همین اساس هوای تهران در شرایط ناسالم قرار دارد. به مبتلایان به بیماریهای قلبی، ریوی، تنفسی و کودکان، سالمندان و همچنین زنان باردار توصیه میشود از فعالیتهای بدنی غیر ضروری و تردد در سطح شهر خودداری کنند.
استان های جنوبی و بخصوص خوزستان نیز شرایط آب و هوایی نامساعدی را تجربه می کنند. میزان آلاینده های هوا در اهواز به ۱۵ برابر حد مجاز رسیده و هوای اهواز به شدت سمی است.
شهریار عسکری مدیر روابط عمومی اداره کل محیط زیست خوزستان گفته است: “میزان گرد و غبار در شهرستان اهواز تا ساعت ۱۲ ظهر روز سه شنبه به بیش از دو هزار و ۳۳۵ میکروگرم بر متر مکعب یعنی ۱۵ برابر حد مجاز رسید. میزان استاندارد آلودگی هوا ۱۵۰ میکروگرم بر متر مکعب است. فرمانداری اهواز ناچار به تعطیلی مدارس شد”.
وی هم چنین افزوده: “بیشترین میزان گردو غبار استان خوزستان مربوط به اهواز گزارش شده است اما شهرستانهای آبادان، دزفول، دشت آزادگان نیز وضعیت جوی غبار آلود است. وقوع پدیده گرد و غبار موجب شد شعاع دید در شهرستان اهواز به کمتر از ۶۰۰متر برسد. استقرار سامانه کم فشار جنوبی در سطح منطقه و وزش باد قابل ملاحظه، موجب وقوع پدیده گردو غبار، بویژه در شهرستانهای آبادان و اهواز شده است. شعاع دید در شهرستان آبادان، به ۸۰۰متر و در اهواز به ۶۰۰متررسيده است”.
جلسه فوق العادهاي به دعوت معصومه ابتکار رئيس سازمان حفاظت محيط زيست براي بحث در مورد آخرين نتايج بررسيها و اقدامات صورت گرفته با حضور معاونين وزارتخانه هاي نفت، بهداشت، درمان و آموزش پزشکي و مديران استاني خوزستان در محل سازمان حفاظت محيط زيست برگزار شد. در اين جلسه ضمن بررسي علل متعدد احتمالي اين حادثه همچون پديده گرد و غبار، آلايندههاي ناشي از فلزهاي نفتي و عوامل حساسيت زاي گياهي صحبت و بر اساس سنجشها و مطالعات صورت گرفته تصميماتي اتخاذ شد. در اين جلسه علاوه بر اتخاذ تصميم در خصوص ضرورت اطلاع رساني به موقع به مردم، مقرر شد کارگروه ويژهاي جهت بررسي و پايش مستمر وضعيت با محوريت سازمان حفاظت محيط زيست تشکيل و هماهنگيهاي لازم بين دستگاهي صورت گيرد. همچنين مقرر شد، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي گزارش دقيق وضعيت مراجعه کنندگان به مراکز درماني را از جهت تشخيصي، نوع علايم و عوامل دخيل به منظور شناسايي منشأ اصلي بيماري ارائه دهد.
ایرانا نیز نوشته: “گرد و خاک و ریزگردها طی سالیان اخیر به میهمانی نا خوانده در استان خوزستان مبدل شده بطوریکه به محض بروز این پدیده بسیاری از شهروندان خوزستانی با مشکل تنفسی مواجه شده و روانه بیمارستان می شوند. دانشگاه علوم پزشکی اهواز هنوز آمار افرادی که در اثر این پدیده روانه مراکز بهداشتی و درمانی استان شده اند اعلام نکرده است”.